אסף

שכר טרחה בנושא גירושין

שלום רב לאחר דיון בבית המשפט לענייני משפחה השופטת פסקה לטובתי וחייבה את גרושתי בשכר טרחה של 3000 שח . התיק הועבר להוצ"ל והסכום הגיע ל 4200 שח. בהסכם ממון שעשינו בבית הדין ללא עו"ד הגענו לפשרה ומחקתי לה את החוב של ההוצ"ל. העו"ד שלי לאחר ששמע זאת ביקש ממני את כל הסכום של ההוצ"ל 4200. יש לציין שהוא קיבל כבר את מלוא הסכום של תיק הגירושין שלי ולא היו מעבר לזה שום הסכמים לגבי זכייה של כספים בבית המשפט/בית דין. השאלה שלי. 1. למי שייך הכסף שהשופטת פסקה בדיון.(רציתי לציין שבתום לב חשבתי בתחילה שהכסף שייך לעו"ד) 2.האם אני חייב לתת לעו"ד שלי סכום כלשהו של שכר טרחה בנוסף למה ששולם לו על תיק הגירושין (הוא עבד גלובלי). תודה.

אור גל-און, עו"ד

שלום רב, הוצאות משפט שנפסקו ע"י השופט שייכות בעיקרון ללקוח, אלא אם סוכם אחרת עם עורך הדין. לגבי התשלום בגין ההוצאה לפועל, זה תלוי בסיכום עם עורך הדין. המדובר בטיפול שונה מתיק הגירושין, ובהיעדר סיכום, זכאי עורך הדין לשכר ראוי בגין פועלו (אלא באם אכן סוכם שהטיפול בהוצל"פ הוא חלק בלתי נפרד מהטיפול הכללי בתיק הגירושין).

אסף

למען ההגינות בסופו של דבר כמה אני אמור לשלם לעו"ד מהסכום שהצתבר לטובתי במידה ולא סיכמנו כלום?

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום שכר טרחה - יחסי עורך דין - לקוח