המבין

התערבות הלשכה בענייני שכ"ט - בעיה רצינית

בעסקה באחוזים ללשכה יש סמכות להתערב ולהקטין את האחוזים לפי הבנתה. מדובר בשערורייה של ממש. הלשכה אינה מבינה כי "עסקה באחוזים" זה לא שכ"ט אלא מדובר בעסקה לכל דבר ועניין! בעסקה באחוזים עו"ד למעשה נכנס לשותפות עם הלקוח ! כאשר עו"ד מהמר על הכנסותיו !!! מול הסיכוי להרוויח יותר - זו עסקה זה לא שכ"ט. אינני סבור כי הלשכה צריכה להגן על לקוחות שמבצעים עסקאות עם עו"ד ... בכל הכבוד שיתכבדו וישלמו שכ"ט במזומן לפי שעה . משבחר לקוח להיכנס לשותפות עם עו"ד ... במקום לשלם לו שכ"ט במזומנים ... אינו יכול כעת כשהעסקה לא נראית לו להתחרט ולפנות להגנת הלשכה. האם הלשכה תפצה עו"ד שהפסיד בעסקה עם לקוחו ולא קיבל שכ"ט כלל ??? האם הלשכה רוצה לנהל את משרדו של עו"ד ולקחת על עצמה את הפסדיו ???? בכל הכבוד לא ראוי שהלשכה תתערב בהכנסות עו"ד הנובעים מעסקאות ובכלל. יש שוק חופשי והרבה ... הרבה עו"ד ... אין צורך בהתערבות.

אור גל-און, עו"ד

אינני נכנס חלילה לויכוח עמך, בחלק מהדברים יש אמת והגיון ועם חלק מדבריך איני מסכים (בפרט באשר על עורך דין חלים חובות וכללי התנהגות שונים ומחמירים יותר מאשר על לקוחו - ולדעתי טוב ונכון שכך). בכל מקרה, הלשכה מתערבת לרוב רק במקומות בהם האחוזים הנם בלתי סבירים בנסיבות העניין.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום שכר טרחה - יחסי עורך דין - לקוח