שכר טרחה במקרה של שלום בית
שלום רב , ברוצני לדעת מה הנוהל במקרה ופתחתי הליכים משפטיים סיכמתי עם עורך דין על סכום כולל לטיפול לא כולל אגרות ופתיחת תיקים , בסכום של כ 80 אל"ש אותו קיבל תשלום אחד בהתחלה, לא זוכר שהחתים אותי על הסכם שכ"ט. לאחר כשבועיים אשתי בקשה ממני לנסות שוב, ולבטל את התביעות , חזרתי הביתה לאשתי וביקשתי מעורך הדין לבטל את התביעות. עורך הדין לא הסכים להחזיר חלק יחסי מהסכום אותו שילמתי. כיוון שגם ככה הייתי מרוט מהתקופה לא רבתי איתו על כך . לאחר חודש היחסים ביני לבין אשתי עלו על שרטון והחלטנו לפרק סופית , ניגשתי לעורך דיני וןביקשתי לפתוח מחדש את התביעות . עורך הדין אמר לי שיש צורך בסיכום שכ"ט מחודש שכן כל ההסכם הקודם מבוטל אבל שיבוא לקראתי בסכום - נורא כעסתי הרגשתי מרומה אבל כל עורך דין אחר היה לוקח לי סכום מטרוף אחר כיוון שכבר לא היה לי וגם כך כל התשלומים היו מהלוואות ויתרתי ושילמתי לו עוד כ 40 אל"ש, עבור חידוש הטיפול וחתמתי על הסכם שכ"ט. בסופו של דבר הגענו להסכם פשרה והתגרשנו רציתי לדעת האם יש לי קייס לתבוע חלק משכר הטרחה ששלמתי ? האם עורך הדין התנהג ביושרה מקצועית במקרה שלי ואם לא מה אני יכול לעשות ? תודה
שלום רב, אין די הנתונים לענות של השאלות שהצבת, שהינן בנושאים הרגישים ביותר ביחסי עו"ד לקוח. כמו גם שיש לבחון את הסכם שכה"ט עליו כן חתמת לבסוף.