ניר

בג"ץ כנגד הרשות השופטת עצמה

במהלך התדיינות בבית משפט שלום ביקשתי להכיר בהחלטה של מנהל התכנון המחוזי. בית המשפט סירב, בתירוצים של סדר הדין. או אז הגשתי בר"ע למחוזי. המחוזי דחה את הבר"ע על הסף תוך הרעפת שבחים על ההחלטה של בית משפט השלום שלא להכיר בהחלטה של מנהל התכנון המחוזי. אלא שהחלטת מנהל התכנון המחוזי היא בעלת מעמד של חוק. הסירוב של שני בתי המשפט להכיר בה מהווה לפיכך היתר לעבור על החוק. האם מותר לרשות השופטת להתיר לעבור על החוק בתירוץ של סדר הדין או באיזה שהוא תירוץ? האם אין כאן עילה לעתירה לבג"ץ כנגד הרשות השופטת?

עו"ד עופר יהלום

התשובה היא לא, ואם מדובר בבר"ע על החלטת ביניים אז בכלל קצת מיותר בקיצור, לא

ניר

תשובה שכל כולה היא מילה אחת, המילה "לא", אינה יכולה לשפוך אור רב על הבעיה.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום בג"צ ומנהלי