עופר יהלום, עו"ד

המשך לשאלה הקודמת שנשאלה

כאמור, אין טעם להגיש עתירה כזו. נימוקים לכך לא חשובים, ובכל מקרה ההסבר ארוך מדי לפורום הזה.

ניר

רוב הדברים ניתנים להסברים בהיקפים שונים, החל מהיקף של מלים ספורות ועד להיקף של ספר. אין כל ספק שניתן לתת הסבר בהיקף המתאים לפורום הזה. הייתי מאד רוצה להבין הכיצד מותר לבית המשפט שלא להכיר, משיקולים של סדר הדין בלבד, בתוכנית שתוקפה נובע מחוק התכנון והבניה, ובכך להתיר לראש עירייה מושחת ולאנשי שלומו לצאת נהנים מהפרת התוכנית. ואם בית המשפט חייב להכיר בתוכנית שהינה שרירה על-פי חוק ולה עצמה יש מעמד של חוק, מדוע בג"ץ אינו יכול לכפות זאת על המערכת?. עובדה ידועה היא שחלק גדול מראשי הערים מושחתים ושמרבית השחיתויות סובבות סביב חוק התכנון והבניה. אם לא ניתן להיעזר במערכת המשפטית בנושאים כאלה, אנה אנו באים?

עופר יהלום, עו"ד

הפורום נועד לשאלות מעשיות ולא תאורטיות. בכל מקרה, גם בית משפט יכול לטעות.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום בג"צ ומנהלי