נעמה

רישום לגן גיל 3

שלום תאריכי הלידה של הזכאים להירשם לגן ילדים לגילאי שלוש קבוע בחוק. בני "מפסס" את הרישום לפי תאריך הלידה שלו במס' ימים מועט. פניתי לעירייה ולמשרד החינוך בנסיון לרשום אותו לגן גיל 3 ונענתי בשלילה, האם אפשר לפנות לבג"ץ ואם כן מה צריך להגיש, או לאיזה סמכות משפטית ניתן לפנות ? תודה

עופר יהלום, עו"ד

אם בנך הוא מתחת לגיל שקבוע בתקנות, בסמכותן - ואולי אף מחובתן - של הרשויות לאכוף את התקנות. עם זאת, באם קיימת מדיניות של סטייה מהתקנות, הם לא רשאים להפלות במקרה זה. אשר לסמכות השיפוטית - הפורום הנכון הוא עתירה לבית המפט לעניינים מנהליים

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום בג"צ ומנהלי