לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
ני

שאלות על מזונות אישה, מזונות לילד נכה, הזנחת הילד, בקשה להשגחה צמודה לילד כאשר נפגש עם אביו

אני נשואה כבר 7 שנים בת 36 בעלי, יש לי ילד בן 6 מאז שעידו נולד בעלי נפרד ממני לכמעט שנתיים כי לא היה מסוגל לטפל בילד וההורים שלי תמכו ועזרו לגדל אותו ובעלי היה בא רק בשבת לארח שכנועים, לאחר שיחה עם אבא שלי החליט לחזור ועברנו לגור בשירה שכורה יחד, מאז כל חצי שנה מאיים בגירושי סרק, עליי לציין שמאז שנולד הילד הוא הפך לקטנוני בנוסף כל הזמן מקלל ומשפיל זורק עלי דברים שמתעצבן גם משטויות וגם שובר, עושה לי חשבונות על כל דבר שקונה חוץ מהדברים שקשורים אליו, יש לו מספר חברים בעבודה שכולל בחורה גרושה אחת שלה הוא מספר כל מה שקורה בבית שמעתי הודעות בפלאפון שלו שלא מתאימות לאדם נשוי, הוא יוצא אם החברים עד מאוחר שתמיד היא איתם גם, מדבר עליה כל הזמן נותן לבן שלי לדבר איתה בטלפון, ממנה הוא ראה שקל להתגרש כי היא התגרשה מהר וויתרה על הכל, לאחרונה שוב החל אם איומי הגירושין משתדל לבוא הביתה כל יום מאוד מאוחר בכוונה גם לא לראות אותי וגם שמגיע בקושי מתייחס לילד יוצא החוצה לעשן נרגילה(במרפסת שלנו)ולא עושה כלום, יש לנו ילד נכה מאובחן PDD ואפילפטי שמקבל קצבת נכות ע"ס 2479 ש"ח בחודש, הוא לא מתייחס כמעט לילד בא אומר רק שלום לא שואל לשלומו או מה עבר בגן, בנוסף הבן שלי מפחד להיות איתו לבד כי תמיד צועק עליו ומפחיד אותו, מקלל לידו מלמד אותו מילים לא יפות חושף אותו למשחקים גסים במחשב, כמעט ולא עונה לו שהבן שלי שואל שאלות התשובות ילדותיות ולפעמים חסרי סבלנות, הוא ילד שאוהב וצריך רוגע ושקט סובל מהתקפות זעם ועלול להזיק לעצמו, לפעמים שבאים הביתה הבן שלי אומר איזה כיף שאבא לא בבית, עליי לציין שהילד ישן איתי בלילה מפחד לישון לבד בגלל סיוטים ולא מוכן להיות בלעדיי אפילו לא אצל סבתא שמאוד אוהב, יש לי כמה שאלות: האם אפשר למנוע שינה של הילד אצל אבא שכזה כאשר מפחד לישון במקום אחר חוץ מאיתי? האם מה שהוא עושה נקרא הזנחת ילד? האם אני יכולה לבקש בימים שהוא איתו השגחה צמודה לבינתיים? כמה מזונות אני יכולה לקבל על ילד נכה שמקבל קיצבה? אני לא עובדת ובעלי משתכר ב-8,000 ש"ח בחודש המצב הכספי שלנו קשה יש חובות של כ-400 אלף ש"ח בהוצאה לפועל שנעשו לאחר הנישואין על שמי מאחר והכרטיסי אשראי והטלפונים היו על שמי, בנוסף היה לי חוב בבנק ששילמתי עליו כל חודש ואחרי שהתחתנתי איתו אחרי שהבטיח שיפרנס אותנו גם בלילות אם צריך לא הצלחתי לעמוד בתשלומים והחוב עבר גם להוצל"פ, אני לא מצליחה למצוא עבודה מאחר שגם הילד שלי מפחד להישאר בגן מעל שעה 14:00 בעלי לא מוכן לעבוד במשרה נוספת טוען שעובד מספיק למרות שעובד רק מ08:00 - 17:00 ובוחר להישאר בעבודה כדי לא לבוא(כמו שאמר לי)מה קורה אם החובות בהוצל"פ זה מתחלק ביננו? האם מגיע לי מזונות אישה? קשה לי ולא יודעת מה לעשות אנא עזרתך סליחה על כל הכתוב אני פשוט מיואשת כבר... ני

דורין גלוברמן- קרט, עו"ד ומגשרת

שלום רב, ראשית צר לי על מצבך הלא פשוט, את חייבת לשנות את צורת החיים שלך ושל ילדייך מוקדם ככל האפשר. מומלץ לפנות לסיוע המשפטי או ללשכת עורכי הדין דרך פרוייקט שכר מצווה. באופן כלכלי נראה כי נכון להגיש בקשה לצו הרחקה, תביעת מזונות אישה וקטינים, תביעת משמורת וכן לדאוג לכך שהסדריי הראיה עם האב יהיו בפיקוח במרכז קשר. ראוי לפנות לסיוע למחלקת הרווחה מוקדם ככל שניתן. בנוסף מומלץ לפנות לקבלת סיוע נפשי ותמיכה בעירייה או במחלקת הרווחה- לא לחכות ולפעול מהר!! בהצלחה,

ני

תודה רבה על המענה אני מפחדת לעזוב בגלל הילד שלא יהיה איתו לבד הבן שלי מפחד ממנו ולא מוכן לישון אצל אף אחד רק איתי, בנוסף איים שכאשר נתגרש הוא לא ישלם מזונות אישה רק לילד ואני לא יקבל שקל, יש לי שאלה לגבי יחסי אישות אחרי שבני נולד ועזב לשנתיים שחזר קיימנו יחסי אישות מדי פעם בגלל שסבלתי מכאבים חזקים לאחר ניתוח קיסרי שהסתבך ולא יכולתי, אם הזמן הפך לדוחה לא מתגלח לא מתקלח לא מצחצח שיניים היה מגעיל אבל מדי פעם ניסינו, אחרי שהייתי אצל רופאת נשים אחרי טיפול ניסינו להביא עוד ילד עד שהחליט שלא רוצה להביא ילדים במצב שלנו ואם הזמן התחיל להגיד לי שלא מרגיש כלום אליי שאני דוחה אותו ולא יכול לסבול אותי גם היום בשבת שהולכת עם הילד לא בא רק עם זה חג והולכים להורים לאכול, אומר שרוצה להיות עם הילד לבד ואני נדחפת אבל הבן שלי לא מוכן להיות איתו לבד, אבל בכל זאת נשאר שביקשתי ממנו כי רציתי שעידו יעבור את כיתה א' עם הורים תומכים בגלל הבעיות ששלו היום אני כבר לא בטוחה שזה ההחלטה הנכונה לעשות עם כל מה שקורה מסביב? האם אני נחשבת לאשה מורדת ובגלל זה לא אקבל את הכתובה? אני מפחדת לעזוב שאני לא יקבל מזונות ולא יוכל לכלכל את הילד שלי? לא עובדת במשמרות כי לא רוצה לעזוב את הילד איתו לבד הוא כל הזמן צועק עליו ולא מבין שהוא צריך לדבר איתו בסבלנות והסביר למרות שאני מדברת איתו על זה כל הזמן, מרגישה שאני מתמוטטת כבר

דורין גלוברמן- קרט, עו"ד ומגשרת

שלום רב, עליך לפנות בדחיפות למחלקת הרווחה לקבלת סיוע, ניתן להגיש תלונה במשטרת ישראל ולבקש שיוצא צו הרחקה. יש לפנות לקבלת סיוע משפטי או דרך לישכת עורכי הדין או דרך ש.י.ל ( שירות יעוץ לאזרח) הקרוב למקום מגורייך. לא ניתן בתיק מורכב זה לתת מענה מקצועי דרך הפורום זה יהיה כמו כדור אקמול לדלקת ריאות קשה!! בהצלחה,

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום הסדרי ראיה - משמורת, זמני שהות ואבהות