לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
אודי

משמורת והסדרי ראיה ללא לוחות זמנים קבועים מראש

שלום רב, אני גרוש 10 חודשים ונמצא מחוץ לבית מעל לשנתיים. מאז צאתי מהבית ילדי בן 13 חי עימי ובשנה האחרונה גם בתיבת ה15. שני הילדים הביעו את דעתם שהם מעוניינים לחיות עימי. על הילד נקבעה לי משמורת ועל הילדה טרם. לאחרונה פנתה האם בבקשה להסדרי ראיה עם הילדים אבהיר שאינני מתנגד לשום הסדר לרבות זה שהילדים ילכו אליה מתי שהם חפצים. ילדי מסרבים שיקבעו להם לוחות זמנים אלה שרק הם יחליטו מתי הם הולכים וזאת למרות ניסיונות שכנוע מצידי. בית הדין אטיל עליי את האחריות לכך שהילדים אינם מבקרים באופן קבוע את אימם. יתרה מזאת אני משלם מזונות בעבור ילדי בן הארבע והאם לא משתתפת בכלל בהוצאות מדין הצדקה בשום דבר כיצד אני נוהג?

דורין גלוברמן- קרט, עו"ד ומגשרת

שלום אודי, רצוי מאוד לטובת הילדים הבוגרים יותר 13 ו- 15 לשכנע אותם למפגשים עם האם. ניתן לפנות לסיוע דרך פסיכולוג ילדים, המתמחה במתבגרים או דרך כל גורם טיפולי אחר. קרע של ילדים עם האם, הוא בחזקת " גידול ממאיר" שלא מטופל,והשלכותיו לצערי ומניסיוני יגיעו בעתיד, יש לטפל בעניין בדחיפות. לגבי הבן הצעיר בן ה-4 הוא עדיין שייך לקטגוריה של " חזקת הגיל הרך" כך שמקובל לשלם בסביבות 1,250 ש"ח לילד ו30% מהמדור מינימום. בהצלחה,

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום הסדרי ראיה - משמורת, זמני שהות ואבהות