הילדה רוצה לעבור לגור עם אביה עקב הסתה שלו נגדי ממניעים כספיים
יש לי ילדה בת 14 הגרוש לי הגיע תביעה למשמורת וזאת מאחר והילדה רוצה לעבור לגור איתו . הילדה מוסתת ע"י האב וזאת לאחר שיש בידי הוכחות כתובות על הסתה נגדי . בהסתה נאמר כי הוא יתן לה שעות לבלות בניגוד אליי שאני קובעת ומגבילה בשעות ובחינוך אני לא עושה שום דבר שיפגע בילדה . שוחחתי איתה ואמרתי לה שאני מרשה לה ללכת לאבא לנסות והבית שלה הוא תמיד יהיה הבית שלה . המניעים של הגרוש הנם מניעים כספיים בלבד הוא משלם 2300 עבור שתיי בנות לא משתתף בשום הוצאות אחרות מלבד הסכום הנקוב . האם בית המשפט יקבל את דעתה של הילדה לאור העובדה שהיא בת 14 ? אני לא רוצה להוציא כספיים מיותרים ומצד שני לא מוותרת עליה אבל חשוב לי רצונה . מה עליי לעשות ? תודה
שלום שירה, ראשית אני חושבת שאת מאוד אמיצה ומתמודדת עם הקושי בצורה מאוד אחראית. אני ממליצה לפנות לאיש מקצוע: פסיכולוג ילדים המומחה במתבגרים או לבית ספר להורים לקבלת עזרה. לא הייתי נכנסת למאבקי כוח משפטיים- חבל על הזמן ועל הקושי הנפשי שכרוך בעניין. הכי חשוב- להתקשר לילדה כל יום לשוחח איתה, ולהמשיך להגיד לה שתמיד הבית שלך יהיה פתוח בשבילה ושאת מכבדת כל החלטה שלה, ואם טוב לה אז טוב לך ושאת שמחה שיש לה כזה אבא נפלא. בהצלחה,
עו"ד דורין תודה רבה על תשובתך ... המאבק המשפטי הינו בר החלטה היות והוא עושה את זה כמעט כל כמה שנים. הקושי והאכזבה מלווים אותי ביום יום. אני אכן אקח את תגובתך ואפנה בהקדם האפשרי ליעוץ ביתי חשובה לי יותר מכל מאבק משפטי. כבר אתמול הרוחות נרגעו היא קורבן של אב טיפש שאינו רואה את טובת ילדתו. אני אעשה הכל על מנת שחייה של ביתי ימשכו להיות טובים. תודה רבה על היעוץ החם והתומך
בהצלחה ובשורות טובות.
שאלות נפוצות:
סימה אדרי
יפה כ