קבלת מזונות רטרואקטיבית ומשמורת
אביו של בני לא ידע עד לפני חצי שנה שיש לו ילד. לא היינו נשואים והרומן בינינו נגמר לפני שגיליתי שאני בהיריון נפרדנו בטונים צורמים מאוד ואני פחדתי מאוד ממנו ולא רציתי שיידע שאני בהיריון וגם ידעתי שאם הוא יידע שאני בהיריון הוא היה דורש שאני יעשה הפלה. הילד שלי בן 6.5. הוא רוצה לפגוש אותו לבד עד עכשיו הוא נפגש איתו כשאני הייתי בסביבה ואני מפחדת שהם יהיו ביחד כי אני לא סומכת עליו. 1. האם בית משפט יכול לחייב אותי לתת את הילד להיפגש איתו לבד? 2. אם בית המשפט יחליט שהוא יראה את הילד לבד האם אני יכולה לדרוש מזונות והאם גם מזונות רטרואקטיבית? תודה
ח. היקרה, לשאלת המזונות- על מנת להתחיל לקבל מזונות קטין ( לבקש גם רטרואקטיבית) יש להגיש תביעה למזונות קטין כעת. ייתכן שבמסגרת ההגנה , ידרוש האב ביצוען של בדיקות גנטיות על מנת להוכיח כי הוא אבי הקטין. לאחר שיוכח כי הוא אבי הקטין יחייב בית המשפט האב במזונות הקטין. לשאלת המשמורת- יש להגיש תביעה למשמורת הקטין ובמסגרתה להעלות החששות עליהן דברת ולבקש כי הסדרי הראייה בין הקטין לאביו יתקיימו בפיקוח. בית המשפט ימנה פקידת סעד ( עובדת סוציאלית ממחלקת הרווחה באזור מגורייך) , וייתן לה סמכויות להמליץ על משמורת והסדרי ראייה. פקידת הסעד תפגש אתכם ועם הקטין ותתן המלצותיה לבית המשפט בהתאם. בהצלחה , עו"ד שוש חן נחום
ח. שלום, לשאלתך הראשונה, בשל העובדה כי עד לפני כחצי שנה האב כלל לא ידע על קיומו של בנו ולמעשה הקטין לא מכיר את אביו, סביר להניח כי דרושה הכנה רבה של הקטין וגם של האב בטרם קיום הסדרי הראייה. במקרה כזה , סביר להניח כי יינתנו סמכויות לפקידת הסעד אשר תפגש עם הקטין ואביו ותכתוב תסקיר לבית המשפט. סביר להניח כי לאחר הכנה ראויה, ייפגש האב עם הקטין תחילה בפיקוח. הסדרי ראייה בלא פיקוח יכול ויתקיימו בהתאם להמלצות פקידת הסעד. לעניין שאלתך השנייה, ניתן גם כעת להגיש תביעה למזונות קטין. בהתלחה , עו"ד שוש חן נחום
שאלות נפוצות:
סימה אדרי
יפה כ