האב מוכן לקחת חלק רק באחד מהטיפולים הרגשיים
שלום, אני גרושה מספר שנים ויש לי 3 ילדים ששניים מהם מטופלים בטיפול רגשי ואחד מהם אף בטיפול ללקויות בדיבור. המשמורת היא שלי אולם לאביהם יש הסדרי ראיה נרחבים (2 לילות בשבוע וכל סופ"ש שני) ועד כה התחלקנו בהסעת הילדים ובליווי שלהם לטיפולים (שבוע שבוע) לאחרונה אביהם הודיע לי כי הוא מחליף מקום עבודה וכתוצאה מכך לא יוכל עוד לחלוק איתי את נושא הטיפול הרגשי של הילדים ובמידה ואני רוצה שהוא יימשך, אני אצטרך לדאוג לעניין לבד. יש לציין שחלק מהטיפולים הם בשעות העבודה. לדברי המטפלים יש אף חשיבות לליווי של האב את הילדים. אביהם מוכן לקחת חלק רק באחד הטיפולים, במידה ויתקיים ביום שישי אחר הצהריים. המטפלת מסכימה אולם מבחינתי השעה הזו קשה מאוד ולא מתאימה. האם יש לי זכות לכפות עליו את הליווי של הילדים בדרך כלשהי או שמכיוון שהמשמורת שלי אני אחראית בלעדית לעניין?
ר. מ. שלום, חסר לי מידע באם ניתנו סמכויות לפקידת סעד. באם יש סמכויות לפקידת סעד, יש לפנות אליה. באם לא, ניתן להגיש בקשה לבית משפט . בכל מקרה, יש לבדוק אפשרות למתן טיפולים שלא בשעות העבודה של האב שכן קשה לחייבו להשתתף בטיפולים באופן קבוע על חשבון שעות העבודה. בהצלחה, עו"ד שוש חן נחום
שאלות נפוצות:
סימה אדרי
יפה כ