רוית

כדי להציל את חיי הנישואין בעלי רוצה שאעבור טיפול פסיכולוגי

על מנת להציל את חיי נישואינו בעלי רוצה שאעבור טיפול פסיכולוגי. הוא חושב שזה יפתור לנו הרבה בעיות ביחסים. אני מפחדת שאם הטיפול לא יצליח ונתגרש אז יגידו בבית משפט שאני הורה לא כשיר כי עברתי טיפול פסיכולוגי ( יש לנו ילדה בת שנה וחצי). האם טיפול פסיכולוגי אכן יכול לשלול ממני את בתי במקרה של גירושין?

עו"ד הילה בורנשטיין

רווית שלום, נשאלת השאלה מדוע רק את אמורה לעבור טיפול פסיכולוגי, מדוע בעלך אינו עובר טיפול גם הוא ? שכן לרוב ביחסים לשני הצדדים יש אחריות. טיפול פסיכולוגי אינו מטיל דופי באדם והינו חסוי, ולרוב אינו אמור לפגוע בכשירות ההורית, אלא אם כן מדובר בבעייה חריגה במיוחד. מאחר ואיני יודעת מה הרקע לטיפול קשה לתת לך תשובה חד משמעית בעניין. בכל אופן במידה ואת פונה לייעוץ אני ממליצה שתדרשי מבעלך להצטרף לטיפול זוגי על מנת שאף הוא ייקח אחריות- ולא ללכת לבד. בהצלחה