אמה

דילמה נוראית- האם לדווח על פגיעה/לבקש צו כלשהו עבור ילדתי בת 4 שלא ברור אם אכן עשה זאת למרות שאמרה !

מצד אחד כאם לילדה, שבידה המשמורת הבלעדית, חובתי לדאוג לבריאותה של ילדתי כך שאם אני לא מדווחת על פגיעה בילדה, אני מפרה את חובתי ומצד שני אני לא בטוחה אם יהיה חכם לפגוע בילדה או באביה , אם אבקש צו הגנה. אני לא רוצה לדווח לעוסית כי ממילא היא הזויה ולטובתו ויכולה לטעון שאני מסיתה את הילדה ולפרש זאת לרעתי ובטח לא לערב את המשטרה. מדובר במקרה שהילדה חזרה באיחור של שמונה שעות ,בת 4 ,כשהוא בעצם הפר את הסדרי ראייה והיתה אמורה להיות איתי. כשעשיתי לה מקלחת בבוקר , גיליתי סימנים של טביעות אצבע על הגב בצורה של שטף דם. מייד אחרי שראיתי ,צילמתי בוידאו ושאלתי אותה מה קרה בגב כי יש לה סימנים, היא אמרה לי את שאבא שלה עשה זאת כי הוא החזיק/תפס אותה חזק. מה אני יכולה לעשות לטובתה של הילדה? יש הליכים של הסדרי ראייה ברבני (יש החלטות) אבל אני חוששת שהרבני יפנה אותי לעוסית שבכלל זה יהווה סיכון לילדה, כי ממילא העוסית לא ממליצה לטובת הילדה. שאלה נוספת ובהולה- בהמלצה של התסקיר רשום "חגים חצי חצי" ונתנו החלטה לאמץ את התסקיר, אבל לא ברור מהם הימים שהיא אצלי ואצלו ובאיזה ערב חג היא אצלו ואצלי. האם יכול להיות צו שיפוטי להחלטה "חגים חצי חצי" כשזה לא ברור ? כלומר, האם ביום שהילדה לא אמורה להיות אתו, אני מפרה חובה חקוקה למרות שזה יוצא ערב חג ?

עו"ד הילה בורנשטיין

אמה שלום, עם כל הצער שבדבר, במידה ואת סבורה כי האב פגע בבת עלייך לערב בנושא את שירותי הרווחה או לבקש צו מבית המשפט ולהגיש תלונה במשטרה. יחד עם זאת מאחר ואיני יודעת מה חומרתה של הפגיעה, ומה הנסיבות (האם מדובר בהתפרצות זעם? או שמא מדובר בהשתוללות תמימה שיצאה משליטה? ) עלייך לשקול אם את יכולה לפנות קודם כל לאב ולנסות לברר מולו בעדינות את העניין, וככל שתשובותיו לא ישמעו לך סבירות או מקובלות תאלצי לערב כאמור גורמים טיפוליים בעניין. לגבי חלוקת החגים - עלייך לבקש מבית הדין שיורה לעו"סית לקבוע את סדר חלוקת החגים בין הצדדים ולא לתת הנחיה כללית של "חצי-חצי"