אורן

שאלות כלליות בנושא תביעה לניכור הורי

שלום , הנני סובל מניכור הורי מצד אם ילדיי ומצד הוריי האם .והגעתי לבסוף להחלטה שעליי לפנות לבית משפט בנושא ושאלותיי הן : א. מה סוג / שם התביעה שעליי לפנות ב. האם אני יכול לכרוך באותה תביעה גם את האם וגם את הוריה ג. במידה וארצה גם לתבוע נזיקית האם זו בתביעה נפרדת ואו עלי לכלול באותה תביעה למרות שההיגיון אומר שקודם עליי להוכיח ניכור ורק אז לתבוע נזק

עו"ד הילה בורנשטיין

אורן שלום ראשית במסגרת החוק החדש - עליך להגיש בקשה ליישוב סכסוך לבית המשפט למשפחה ולפרט כי מדובר בענייני משמורת. רק במידה והליכי יישוב הסכסוך יכשלו תוכל להגיש תביעה. שנית לא הבנתי כיצד הוריה של גרושתך קשורים לעניין? אני סבורה שפורום זה מצומצם מכדי לענות על שאלותייך ודרוש לך ייעוץ מעמיק יותר בהצלחה

אורן

היי, ראשית שכחתי לציין שאני אחרי הליך יישוב סכסוך . מאחר וכל רצוני הוא להפסיק ניכור והסתה הורית זה זכות בסיסית וטבעית ,לא חושב שצריך עו"ד . גם ברור לי המסלול שצפוי וגם רצוי שעומד לעבור - עו"ס לתסקיר תכתוב דוח , בינתיים נשלח להדרכה ואולי בסוף במקרה הטוב השופט יחליט על קנסות במידה של הפרות חוזרות. הוריי גרושתי שותפים מלאים ופעילים בהסתות ובהפחדות הילדים ולכן גם הם צריכים להסביר . אשמח לקבל תבנית או דוגמא לכתב תביעה למקרה דומה שכמובן אצרך להתאימו לעובדות הפרטיות שלי