עלית

האם משמורת משותפת חלה על ילדים מגיל 0?

האם אבא לשלושה ילדים בגילאים חצי שנה, ארבע ושבע יכול לקבל משמורת משותפת על ילדיו והאם האמא חייבת להישאר במגורים קרובים לאב לאחר פסיקה של משמורת משותפת?

עו"ד הילה בורנשטיין

כיום עדיין לא בוטלה חזקת הגיל הרך,לכן, בעיקר כאשר מדובר בתינוק בן מספר חודשים לא סביר שהאב יקבל משמורת משותפת, יחד עם זאת קיימת אפשרות כי אם האב יגיש בעתיד תביעה עניין המשמורת יתברר מחדש. באשר לנושא המגורים - לא ניתן לקיים משמורת משותפת באופן סביר כאשר המרחק בין ההורים גדול.