נטע

בקשה של הגרוש לשינוי המשמורת

שלום. שאלה לייעוץ. התגרשנו רשמית לפני 7 שנים בתהליך גישור מסודר ונעים, הילדים בחזקתי - עכשיו בני 9 ו 11.5. אחרי הגירושים עוד המשכנו לחיות יחד אבל אחרי תקופה הגרוש עזב את הבית. הוא אבא מאוד מעורב ופעיל בחיי הבנות (עם המגבלות של היותו איש קריירה עסוק). הוא גם נורמטיבי לחלוטין, אינו מעשן סמים, אינו אלים ואינו מסוכן... המזונות שנפסקו לטובתי בהסכמה היו מעל למינימום ונועדו לכסות את רמת החיים אליה הורגלנו. מאז שהילדים גדלו, הסדרי הראייה בפועל חורגים מהכתוב בהסכם עצמו (אז הילדים היו מאוד קטנים ולא התאים שיישנו אצלו ככ הרבה). לאחרונה הוא העלה את הבקשה ממני לשנות את הסכם המשמורת למשמורת משותפת. אני חוששת שהמניע העיקרי מבחינתו הוא חיתוך דמי המזונות אותם הוא משלם כי חוץ מזה, אני לא רואה שום דבר שאמור להשתנות מבחינתו. אני מתלבטת כיצד לנהוג - אם אדע שרוב הסיכוי הוא שבקשתו תאושר בבית המשפט אז עדיף לי להגיע להסכם ישיר איתו ללא מלחמות. אבל אני לא מבינה באיזה זכות הוא בכלל מבקש לשנות חוזה עליו הוא חתם ופתאום לערער את התנאים עליהם בניתי כשהסכמתי להתגרש. אני יודעת שאת הפרטים המדויקים אפשר יהיה לקבל רק אחרי פגישת ייעוץ וכו' אבל אני כן רוצה לקבל קריאת כיוון מסוימת לסיטואציה הזו לפני שאחליט איך אני מתקדמת מכאן. תודה רבה וחג עצמאות שמח לכולם! נטע

עו"ד בורנשטיין

נטע שלום טיפ קטן על מנת לבחון את כוונותיו - שאלי אותו האם הוא מוכן שבהסכם החדש יהיה כתוב שלמרות המשמורת המשותפת הוא מסכים כי לא יהיה שום שינוי במזונות. אם הוא יסרב התשובה ברורה. לגבי המשמורת עצמה ובהתאם לתיאור שלך קיימת סבירות שיקבל משמורת משותפת, במקרה כזה לא תהיה הפחתה אוטומטית של המזונות אך בהחלט ייתכן ובית המשפט ישקול מחדש את גובה המזונות בהתאם לכל הפרמטרים העדכניים ולפסק הדין החדש. חג עצמאות שמח