יעל

אובדן כושר עבודה והתיישנות

שלום. בעוד כחודשיים ימלאו 3 שנים מיום קרות הארוע. אני מקבלת ואושרה לי קבלת קיצבה עד לשנת 2016. ( מספר חודשים מעבר לשלוש שנים) שאלותי: 1. האם יחול עלי חוק ההתיישנות עם סיום האישור הנוכחי , היינו תחילת 2016, כאשר אדרוש המשך קבלת הקיצבה? 2. האם בעקבות התשלומים שאקבל יותר משלוש שנים, חברת הביטוח לא תפעיל התיישנות עד תום תקופת הביטוח- גיל 65? 3. האם עלי לדרוש מחברת הביטוח מסמך שמבטל או דוחה את זמן ההתיישנות של השלוש שנים? 4. לפי סעיף 31 לחוק הביטוח לאחר 3 שנים יש לתבוע בבית המשפט את המשך התשלומים, כך הם מציינים גם במכתבים ששלחו אלי במהלך השנים,האם לאור הנתונים הנ"ל עלי לתבוע את חברת הביטוח לפני סיום 3 השנים או שעצם התשלומים שלהם מעבר לשלוש שנים מבטלים את ההתיישנות? תודה רבה

עו"ד אלדד אוחיון

יעל שלום., דיני ההתיישנות חלים מיום בו נולדה עילת התביעה ועד לרגע שההליך מוגש לבית משפט. במקרה של קביעת אובדן כושר 3 קדימה הרי שעילת התביעה תיווצר רק בתום 3 השנים שאושרו ומרגע שנגמרו 3 השנים הנ"ל יש להגיש תביעה חדשה לבית משפט לפני חלוף 3 שנים

יעל

תודה על תשובתך. האם נכון לומר שכל עוד משולם לי אובדן כושר עבודה, מעבר לשלוש השנים מקרות האירוע אין התיישנות? ספירת שלוש השנים תחל מרגע שחברת הביטוח תחליט להפסיק לשלם לי ולא מיום קרות האירוע? תודה רבה