אורח

אובדן כושר עבודה -שינוי מקצוע

עו"ד נכבד שלום רב, רופא תעסוקתי של עבודתי קיצר את משרתי, הגשתי תביעה לקרן פנסיה ,והרופאה טענה שאני יכול להחליף עבודה, ולעבוד תחת הגבלות. האם קרן פנסיה יכולה להחליט עבורי לעזוב את עבודתי בגילי ובמצבי ולחפש עבודה אחרת וכך בעצם לא לשלם ? ממילא האובדן כושר עבודה שלי הוא זמני מהעבודה. אודה לתשובה מה האפשרויות שלי ? תודה מראש

item.Author מנהל הפורום עו"ד אלחדיף רן

האפשרות שלך היא להגיש ערעור על קביעת רופא הקרן. המלצתי בהליך של הערעור לשכור שירותיו של עו"ד העוסק בתחום זה, עו"ד אשר יתייצב איתך לוועדה לעררים ויטען בשמך. תשומת ליבך שלרוב מועדי הערעור אינם ארוכים ולרוב מופיעים במכתב הדחייה או בתקנון הקרן. אין להתמהמה עם הגשת הערעור.

אורח

הערה לעו"ד הנכבד, מה שכתבתי זה בהליך ערעור שהגשתי. השאלה היא שאלה עקרונית, האם יש סמכות לקבוע להתפטר מהעבודה, ולחפש עבודה אחרת, ובכך חושף אותי לסיכונן שלא אמצא עבודה מתאימה או שלא אשתלב בעבודה מתאימה מפאת מצבי הרפואי וגילי, האם זו טענה הגיונית מקובלת ומותרת של רופא הקרן? על פניו אפשר לתקוף טענה זו? תודה מראש

item.Author מנהל הפורום עו"ד אלחדיף רן

רופאי הוועדה בקרן הפנסיה אינם מחלטים עבורך לעזוב את העבודה או לא. ההחלטה של קרן הפנסיה היא אם אתה זכאי לפנסיית נכות כן או לא. ככל שהחליטו שאינך זכאי עליהם לנמק זאת. אני מניח שבנימוק הם ציינו שאתה יכול לעבוד בעבודה אחרת. הקריטריון שנבחן על ידם האם אתה יכול לעבוד בעבודה אחרת שתואמת את השכלתך כישורך וניסיונך. ככל שמיצת את אפשרות הערעור האפשרות היחידה היא להגיש תביעה לביה"ד לעבודה. תשומת ליבך שביה"ד מתערב רק בשאלות משפטיות ולא רפואיות. לא ברור לי מתשובתך האם היה הליך של ערעור בקרן הפנסיה. בוועדה לערערים יושבים 3 רופאים, ככל שנבדקת על ידי רופאה 1 אין המדובר בהליך של ערעור בקרן הפנסיה.