מליה

אובדן כושר עבודה מקצועי

בעלי עבר תאונת עבודה לפני יותר משנה וכיום מוכר 100% נכות רפואית צמיתה ו100% תפקודית צמיתה בנוסף רופא רופא תעסוקתי של קופת החולים קבע אי כושר עבודה לצמיתה לאור הפגיעות המשמעותיות של בעלי(מציינת כי מטופל כיום גם בקנאביס רפואי) בעלי רכש בעבר אובדן כושר עבודה מקצועי לאחר קרות מקרה הביטוח חברת הביטוח הכירה באובדן הכושר שלו ושילמה. כאשר התקבלו הנכויות לצמיתה הגשתי לחברת הביטוח את הפרוטוקול של הביטוח הלאומי וההחלטה של הרופא התעסוקתי כדי להכיר בו באובדן כושר עבודה, יש לציין כי לא דרשתי בדרישתי אליהם שיכירו בו לצמיתה אבל הנחתי כאשר שלחתי את הטפסים כי הפגיעות וההחלטות שניתנו בביטוח הלאומי והרופא התעסוקתי בגין הנכות ואי הכושר עבודה שלו חברת הביטוח יבינו ויקבלו החלטה לאשר אי כושר עבודה לצמיתה. חברת הביטוח השיבו לי כי אישרו עוד מספר חודשים לאובדן כושר עבודה והם רוצים שאמציא להם מסמכים נוספים בתום התקופה(איזה עוד מסמכים יותר ברורים אשלח להם שלחתי את הכי עדכניים) שאלתי היא: מדוע חברת הביטוח מתעלמת ולא מכירה באובדן הכושר במקרה הספיציפי הזה כאשר רכשנו אובדן כושר מקצועי ולא רגיל הרי בעלי לעולם לא יוכל לחזור לעסוק במקצוע שעסק לפני קרות המקרה ?(אישור מרופא תעסוקתי) יכול להיות שהם מנסים שיטת מצליח מולנו? האם אני צריכה לדרוש שיכירו בו לאור הפוליסה של אובדן הכושר המקצועי שרכשנו? חוששת שיכירו בו עד חלוף 3 שנים מיום קרות המקרה ויחל חוק התיישנות ולא אוכל לתבוע.

מליה

בכל השאלות ששאלתי כוונתי שיאשרו אי כושר לצמיתה ולא זמני

item.Author מנהל הפורום עו"ד אלחדיף רן

חברות הביטוח נוהגות לקבוע כל פעם נכות זמנית לאבדן כושר עבודה תוך הנחה שבמקרים שאינם חמורים המבוטח ירצה לשוב למעגל העבודה וכך תסתיים תביעתו. לעיתים חברת הביטוח גם תבצע מעקב אחר המבוטח לבחון שאכן אינו עובד. למרבה הצער אין משמעות אופרטיבית לקביעת ביטוח לאומי בבית משפט. באפשרותך לפנות לבית משפט ולבקש סעד הצהרתי הקובע שבעלך איבד לחלוטין ולצמיתות את כושר עבודתו, אך סעד מסוג זה לא ניתן בקלות. הייתי מציע לך להתייעץ עם עו"ד העוסק בתחום לראות כיצד להתקדם משלב זה הלאה. לגבי התיישנות לרוב לא קיימת בעיה מכיוון שכל עוד התביעה מוכרת לא נספר מועד הזמן לצורך ההתיישנות. כמו כן, מדובר בעילה מתחדשת. למרות זאת הייתי מציע לך להתייעץ עם עו"ד בנושא ההתיישנות לבחון שאכן לא קיים כזה חשש במקרה שלך. עו"ד רן אלחדיף

מליה ס

תודה על התייחסותך בתגובתך הצעת לי לגשת לבית המשפט ולבקש הכרה בסעד הצהרתי. האם אני רשאית להגיש בקשה זו עכשיו אף על פי שכרגע מאושר האי כושר עבודה לתקופה קצרה של חמישה חודשים כאשר מתוכם חודשיים היו וועדות הביטוח לאומי ופרק הזמן שהגשתי את תוצאות הוועדות לחברת הביטוח ועד וקבלת ההחלטה שלהם משמע שבעוד חודשיים תסתיים התקופה. לא יודעת איך בית המשפט יראה זאת ועלול לטעון כי כרגע משולם לי האי כושר של בעלי ואין עילה להגשת סעד הצהרתי. או שמה עלי להמתין לתום התקופה שאושרה לדרוש מחברת הביטוח להכרה לאי כושר עבודה לצמיתה ובמידה וחברת הביטוח ידחו אותי רק אז אני רשאית לפנות לבית המשפט כדי לבקש הכרה בסעד הצהרתי?

מליה ס

תודה על התייחסותך בתגובתך הצעת לי לגשת לבית המשפט ולבקש הכרה בסעד הצהרתי. האם אני רשאית להגיש בקשה זו עכשיו אף על פי שכרגע מאושר האי כושר עבודה לתקופה קצרה של חמישה חודשים כאשר מתוכם חודשיים היו וועדות הביטוח לאומי ופרק הזמן שהגשתי את תוצאות הוועדות לחברת הביטוח ועד וקבלת ההחלטה שלהם משמע שבעוד חודשיים תסתיים התקופה. לא יודעת איך בית המשפט יראה זאת ועלול לטעון כי כרגע משולם לי האי כושר של בעלי ואין עילה להגשת סעד הצהרתי. או שמה עלי להמתין לתום התקופה שאושרה לדרוש מחברת הביטוח להכרה לאי כושר עבודה לצמיתה ובמידה וחברת הביטוח ידחו אותי רק אז אני רשאית לפנות לבית המשפט כדי לבקש הכרה בסעד הצהרתי?

item.Author מנהל הפורום עו"ד אלחדיף רן

בכל מקרה ע"מ להגיש תביעה מסוג זה עלייך לפנות לעו"ד העוסק בתחום. הייתי מציע לך לפנות לעו"ד לקבלת ייעוץ כעת ולהשאיר את ההחלטות והלבטים לשיקול דעתו המקצועי.