יהלי אלמליח

מטעם המעסיק רופא תעסוקתי

שלום היה לי חופש מחלה בעקבות תאונת עבודה אחרי שקיבלתי מביטוח לאומי המשכתי מחלה בשל כאבים בשל שבירת הקרסול גם התגלה לי בעיות בבלוטת התריס עייפות מוגלגים נמוך וכו ,, המעסיק הפנה אותי מטעמו לרופא תעסוקתי למרות שטענתי כי המחלה לא רק בשל תאונת העבודה זה גם תעודת מחלה נוספת שלא רציתי לחשוף בפניו את מצב בריאותי אמרתי לו שאני נוטלת כדורים ומאמינה שני ירגיש טוב בכל זאות שלח אותי לרופא תעסוקתי שקבע כי עד לתאריך מסוים אכן אי כושר לעבוד בשל תאונה והחודש הנוסף שכבר ניתן ועבר אינו יכול לקבוע בוודאות אין לו מספיק מידע רפואי שאינו קשר לפגיעה באותו חודש המעסיק לא שילם לי את השכר שמגיע לי ימי מחלה שיש לי שצברתי הוא טוען שרופא תעסוקתי קבע שאני כשרה לעבודה אבל הפנו אותי לרופא תעסוקתי אחרי שכבר היה לי אישר מחלה מדובר על חודש קודם לפני שהפנו אותי לרופא האם המעסיק יכול לא לשלם לי על ימי המחלה הכוונה לא ימי מחלה אחרי שהופנתה לרופא תעסוקתי עבור ימי המחלה שאושר לי לפני אחרי ברור שלא אבל עד ליום שהגעתי לרופא תעסוקתי מותר לבטל בדיעבד ולא לשלם לי שכר בטענה שלא מגיע לי מה שרצו לשלם לי לפני חוות הדעת האם לא הגיוני שיחליטו לא לשלם מחלה על ימים שלפני חוות דעת רפואית

item.Author מנהל הפורום עו"ד אלחדיף רן

מדובר בשאלה פרטנית מאוד ולא ניתן לענות עליה מבלי לדעת את התמונה המלאה. במקרה שלך קיים שילוב של תאונת עבודה ומצב רפואי שאינו קשור. לא ברור היכן מסתיימת תאונת העבודה ומתחיל מצב רפואי שלא קשור לתאונת עבודה. אני מציע לפנות לעו"ד ע"מ שיראה את התמונה הכוללת לרבות תאונת העבודה ויבחן האם ניתן לקבל תשלום בגין תקופה זאת דרך ביטוח לאומי ותאונת העבודה.