מוטי

האם לסגור חשבון בנק או לדווח על קיומו לאחר עבודה בחו"ל

בשנות ה-90 עבדתי בחו"ל כשכיר של חברה הרשומה בפנמה (אין אמנת מס בין ישראל לארץ בה עבדתי) . נחשבתי כתושב ישראל השוהה מעל 180 יום בחו"ל. עבודתי בחו"ל הופסקה בדצמבר 2002, (לפני כניסת השנויים הטריטוריאלים לגבי חיובי מס). מאז לא היו הכנסות לחשבון, רק רווחי רבית, כ-2% לשנה על קרן של כ 70.000 אירו. האם לסגור את החשבון, או לדווח על קיומו ומה המשמעות מבחינת חיובי מס מ2003 ועד היום? בברכה.

item.Author מנהל הפורום עו"ד יואב סלומון

שלום מוטי, בדיוק כעת מתקיים מבצע של "גילוי מרצון" של רשות המיסים על פיו ניתן להצהיר על נכסים בחו"ל מבלי להיחשף לסנקציות פליליות (אבל עם חובת תשלום המס החל). לפי הנתונים שמסרת תהיה חייב במס על הריבית שהצטברה - לגבי השאלה אם חל מס על ההכנסה שלך כעובד בחו"ל יש לבדוק את פרטי העובדות. בהצלחה