אליה

מס על העברה כספית לאח שחי בארה"ב

אני אמורה להעביר לאחי שחי בארה"ב סכום של $200,000. האם יהיה עליי לשלם מס בארץ ו/או בחו"ל על ההעברה? והאם הוא יצטרך לשלם שם מס על זה?

item.Author מנהל הפורום עו"ד יואב סלומון

שלום אליה, העברת כספים לכשעצמה אינה מחייבת תשלום מס. השאלה אם יש חיוב במס תלויה במהות ההעברה ומקור הכספים (למשל: האם ההעברה היא מתנה שאת נותנת לאחיך מכספים שלך, או שהיא חלקו ברכוש שנמכר בארץ, או חלקו בירושה וכיו"ב). אם יש ספק אם יהיה חיוב במס בארה"ב, מומלץ להתייעץ עם מומחה שם לפני ביצוע ההעברה.

אליה

סיבת ההעברה הכספית היא חלקו בירושה. במקרה כזה יהיה מס?

item.Author מנהל הפורום עו"ד יואב סלומון

זה תלוי בגודל הירושה, כי בארה"ב יש מס על ירושות. (אם יש חבות מס עליו לדווח ממילא, בלי קשר להעברה). כדאי שיתייעץ עם מומחה מקומי, כדי לדעת אילו אישורים הוא צריך לקבל ממי שטיפל בירושה בארץ.