רוני

מיזעור תשלום המס בצורה הטובה ביותר

שלום לך, פתחתי לאחרונה חברה בדרום אפריקה והחברה עובדת ופעילה. האם שירות של חברה בארץ שקיבלתי בדרא"פ , לחברה בדרא"פ - האם שירות זה ייחשב כהוצאה? ואם לא איך אפשר למזער את תשלום המס בצורה הטובה ביותר??? ( הכוונה להעביר כספים מדרא"פ לארץ, מיותר לציין בצורה חוקית כמובן ) אשמח לתשובה תודה מראש רוני

item.Author מנהל הפורום עו"ד יואב סלומון

שלום רוני, השאלה אם הוצאה מסוימת תוכר כהוצאה בדרום אפריקה צריכה להיות מופנית למומחה מס דרום אפריקאי. אני יכול להתייחס לעקרונות החלים במרבית העולם: ככלל, הוצאה שהחברה שלך הוציאה לשם ייצור הכנסותיה (כלומר הוצאה שהחברה מוציאה כחלק מפעילותה העסקית) מוכרת כהוצאה לצורך חישוב הכנסתה החייבת במס, ואין חשיבות מיוחדת לשאלה אם התשלום היה לקבלן שירותים מקומי או לקבלן שירותים זר. לכן, התשובה העקרונית היא שההוצאה יכולה להיות מוכרת. חשוב להדגיש שבכל מדינה יש חקיקה ספציפית לגבי הוצאות מוכרות שלעתים מסייגת את העיקרון הכללי (למשל: בארץ יש הגבלה על הסכומים שניתנים להכרה כהוצאות נסיעה ושהייה בחו"ל, ויש עוד דוגמאות רבות). יש גם כללים מיוחדים להכרה בהוצאות שהן תשלומים לגורמים קרובים (למשל לחברה בת או חברה אחות), ולעיתים יש הוראות פיקוח על מטבע חוץ העשויות להיות רלוונטיות.