רמי

Relocation לניו יורק לעוסק פטור

בוקר טוב. אני מעצב גראפי (עוסק פטור) ביוני 2013 אשתי ואני עושים מעבר לניו יורק עקב העבודה שלה לזמן לא מוגבל. השאלה שלי היא במידה ואני ממשיך לעבוד משם האם אוכל עדיין להוציא קבלות כרגיל? האם בסוף שנת המס יהיה עלי לשלם מס כפול? איך כל הדבר הזה עובד בכלל? יש עוד דברים שאני צריך לדעת? המון תודה.

item.Author מנהל הפורום עו"ד יואב סלומון

רמי, שלום רב, השאלה שלך טעונה התייחסות פרטנית וייעוץ פרטני בהתאם לעובדות הספציפיות, אבל אני יכול להסביר לך את העקרונות: מס הכנסה ישראלי חל על כל תושב ישראל. המבחן מיהו תושב הינו מבחן מורכב, ולצורך זה קובע, בין היתר, איפה "מרכז חייך" ייתכן שתיחשב בשלב כלשהו כמי שאינו תושב ישראל ולכן לא חייב במס ישראלי. בארה"ב תהיה חייב, ככל הנראה, במס. מאחר ויש אמנה למניעת כפל מס בין ארה"ב וישראל יחולו הוראות האמנה, והוראות אלה תקבענה איפה תצטרך לשלם מס ועל אילו הכנסות. אני מציע לך להתייעץ עם מומחה מס (הן לחוק הישראלי והן לאמריקאי) המכיר את הוראות האמנה לפני שאתם נוסעים כדי שתוכל לתכנן מראש ולהיערך בצורה המיטבית.