שרית

תרומות מאנשים / מוסדות בחו"ל לעמותה

האם מותר לעמותה לקבל תרומות מאנשים / מוסדות בחו"ל והאם יש על העמותה לשלם מס על תרומות אלה?

item.Author מנהל הפורום עו"ד יואב סלומון

שרית, שלום רב, בהחלט מותר לעמותה לקבל תרומות מחו"ל. אם התרומות הן מ"ישות מדינית זרה" יש לפרט אותן בדוח הכספי של העמותה אם שווין המצטבר עולה על 20,000 ש"ח ואם מחזור העמותה עולה על 300,000 ש"ח. על תרומות כשלעצמן לא חל מס. אם העמותה מוכרת כעמותה ציבורית לפי פקודת מס הכנסה, הכנסותיה יהיו פטורות ממס הכנסה במידה והן לא הושגו מפעילות עסקית.