דוד

סוגיה חוזית, נזיקית, מנהלית ובינ"ל

שלום, במסגרת חלופי סטודנטים, נחתם הסכם זכאות למגורים במעונות במדינה זרה. נתגלע סכסוך (די מורכב מבחינת השתלשלותו) שבסופו לא נעשה שימוש מלא בנכס לצורך מגורים, וכן לא שולמה חלק מהתמורה עקב כך. בעוד הסכסוך ממשיך, הוא עבר לישראל. כאשר החוב הומחה למוסד לימודים ישראלי, וזה האחרון פתח בהליך נגד החייב. איך אפשר לטפל בנושא. האם כדאי להיות מיוצג?

item.Author מנהל הפורום עו"ד יואב סלומון

דוד, שלום רב, על פי המידע המאוד כללי שמסרת, התביעה שהוגשה מעוררת שאלות משפטיות מורכבות, ולכן נראה שייצוג משפטי הוא חיוני. יחד עם זאת, לא אמרת מה גובה התביעה וכל החלטה על דרך הטיפול כולל השאלה אם להוציא כספים – וכמה - על ייצוג במשפט תלויה בגובה התביעה.

דוד

כאלף דולר יתרת החוב ונזק בלתי ממוני (שיתכן ומערב פגיעה בזכויות יסוד).

item.Author מנהל הפורום עו"ד יואב סלומון

ייצוג ראוי יעלה לך בוודאי הרבה יותר מסכום התביעה. באשר לנזק בלתי ממוני - איני יודע באיזו מדינה מדובר, אך במדינות רבות הפיצוי על נזק כזה ניתן במשורה. מכל מקום, תביעה על נזק כזה יש להגיש בנפרד (שכן המזיק אינו המוסד שתובע אותך מכוח המחאת זכות), ובתביעה הנוכחית לכל היותר תוכל לקזז נזק כזה מסכום התביעה.