שי

מס על מכירת דירה בחו"ל

לפני 4 שנים קניתי בית בארה"ב. המשכתי לגור בארץ. אני רוצה למכור את הבית עכשיו ולקבל עליו 220,000$. האם אצטרך לשלם מס על הכסף שאקבל מהמכירה ובאיזה גובה המס?

item.Author מנהל הפורום עו"ד יואב סלומון

שי, שלום רב, בעקרון, מכירת הדירה מחייבת תשלום מס רווח הון גם בארץ וגם בארה"ב. על פי האמנה למניעת כפל מס בין ישראל לארה"ב המס שתשלם בארה"ב ייחשב כזיכוי בארץ ויופחת מהמס שעליך לשלם כאן. באשר לשאלה מה גובה המס ואם אתה נהנה מפטורים או הקלות, אתה זקוק לייעוץ פרטני שיתבסס על הנתונים המלאים – גם ממומחה בארה"ב (רצוי במדינה בה נמצאת הדירה) וגם בארץ.