אולג

אוטו שכור נפגע בסופת חול באיסלנד

שכרתי רכב באיסלנד. שאלתי את הפקיד מה ההשתתפות שלי המקסימלי , היא אמר 1500יורו . האוטו נפגע מסופת חול , הם דורשים 8000יורו לתיקון. באותו יום נפגעו יותר מ 100 רכבי השכרה. הכבישים היו פתוחים. אנא תמליצו איך אני יכול להתמודד ?

item.Author מנהל הפורום עו"ד יואב סלומון

אולג, שלום רב, כמובן שהעיקר הוא חוזה ההשכרה ומה שכתוב בו. ממה שכתבת לא ברור אם הנזק נגרם מסופת החול עצמה או מתאונה שסיבתה היא סופת החול (יכול להיות הבדל). על כל פנים, ראשית אני ממליץ שתבדוק מה כתוב בהסכם השכירות לגבי ההשתתפות העצמית, וכן תבדוק אם אתה אחראי כלפי חברת ההשכרה על הנזק. אם הנזק נגרם על ידי הסופה מבלי שהייתה תאונה, ייתכן שאפשר לטעון שהאחריות לנזק אינה עליך אלא על חברת ההשכרה.