יוסי

זיוף חוזה שכירות של חברה בחו'ל

קניתי בית בארה''ב מחברה בריטית המשקיעה בנדל''ן בארה''ב. נאמר לי שיש דייר בבית ואף הוצג לי חוזה שכירות. לאחר שהעברתי את הכסף עבור הבית, התברר לי שהדירה אינה מושכרת כלל וחוזה השכירות מזויף. מה עלי לעשות על מנת להגיש תביעה בינלאומית על מנת לקבל החזר כספי ולמי מתריעים שמדובר בנוכל? אינטרפול? איך פונים לאינטרפול?

item.Author מנהל הפורום עו"ד יואב סלומון

יוסי, שלום רב, השאלה איפה להגיש תביעה תלויה בחוזה בינך ובינם. בדרך כלל חוזים המתייחסים לפעילות בינלאומית קובעים איך מבררים מחלוקות – באיזה בית משפט, או בבוררות. אם אכן מדובר בנוכל, ייתכן מאוד שהבעיה שלך אינה רק מקום הגשת התביעה: אתה עלול למצוא את עצמך מול חברה שאי אפשר יהיה לגבות ממנה כספים גם אם יהיה פסק דין. אני מציע לך לקבל ייעוץ פרטני ולבדוק את כל העסקה – אם אכן קיבלת או אתה יכול לקבל את זכויות הבעלות בדירה, מי עומד מולך ומה הדרך העדיפה – לבטל את העסקה ולדרוש החזר) או להישאר עם הדירה (ולדרוש פיצוי על כך שהיא לא מושכרת). לגבי פנייה לאינטרפול – אתה יכול להתלונן דרך משטרת ישראל, אבל שוב המלצתי היא קודם כל לקבל ייעוץ פרטני ורק אח"כ להחלטי מה לעשות ואיך לפעול.