מאור

מיסים על עסק אחד באנגליה ואחד בארץ

אני שותף בחברה שעובדת מוכרת ופועלת באנגליה. אני עומד לפתוח עסק משלי בארץ בתחום די דומה לתחום של החברה שבה אני שותף בחו"ל. האם החברה שבחו"ל משפיעה באיזשהיא צורה על החברה שלי פה בארץ מבחינת מיסים וכו'?

item.Author מנהל הפורום עו"ד יואב סלומון

מאור, שלום רב, תשובה כללית ביותר היא שבאופן עקרוני החברה באנגליה אינה משפיעה על חבות המס של העסק הישראלי. אולם, אם יש עסקאות בין החברה באנגליה לבין העסק הישראלי פקיד השומה יוכל להתערב במחירים של עסקאות אלה אם הוא יחשוב שהם גורמים להסטת הרווחים של העסק הישראלי לחברה האנגלית. אני ממליץ לך לקבל ייעוץ פרטני לפני שאתה מקים את העסק בישראל, כדי להקים אותו בצורה נכונה. טעות שתיעשה בשלב המוקדם יכולה לעלות הרבה כסף מאוחר יותר.