אנה

העברת כסף לחשבון בארץ

חייתי 3 שנים בארה"ב ויש לי שם חשבון בנק עם אלפי דולרים שהפקדתי כשחייתי ועבדתי שם. שילמתי כמובן מס. אני רוצה להעביר את הכסף לחשבון שלי בארץ בחשבון יש לי סכום בגובה של בערך 40,000 ש"ח האם בהעברה שלי את הכסף לפה יש איזשהוא סיכון מבחינת הרשות למיסים בארץ ובארה"ב? האם יהיו מיסים בארץ ובארה"ב שאני אצטרך לשלם רק על ההעברה של הכסף?

item.Author מנהל הפורום עו"ד יואב סלומון

אנה, שלום רב אם לא דיווחת על קיום החשבון בארה"ב עברת עבירה, אפילו אם לא היית חייבת בתשלום מס על הכספים. ניתן לדווח עכשיו במסגרת "גילוי מרצון" אבל יכול להיות שתצטרכי לשלם מס מפני שלא דיווחת במועד. אני מציע לך להתייעץ עם רו"ח או יועץ מס שמטפל ב"גילוי מרצון" כדי לבצע את הדיווח במינימום הוצאה. לגבי ארה"ב – אני מניח ששילמת מס על הכנסתך ואז אין מס על עצם העברת הכסף לארץ.