נטלי

ניהול 50% עסק כשהמגורים הם בארץ

אני התחתנתי עם אזרח בלגי וגרתי בבלגיה ולפני חודשיים חזרתי לארץ והוא נשאר בבלגיה אנחנו בהליך גירושין יש לנו בבלגיה חנות שהקמנו ביחד והחנות שלי 50% נשארנו ביחסים טובים למרות הגירושין והחנות עדיין עובדת מה הזכויות שלי עכשיו כשאני בארץ מבחינת ההכנסות ומיסים?

item.Author מנהל הפורום עו"ד יואב סלומון

נטלי, שלום רב, התשובה לשאלתך – אם את חייבת במס בארץ – תלויה בפרטים של העניין (למשל: אם החנות היא שלכם באופן ישיר או באמצעות חברה, אם את שותפה לקבלת החלטות ועוד). בין בלגיה וישראל יש אמנה למניעת כפל מס והוראותיה קובעות אם עלייך לשלם מס בארץ או לא. כדאי מאוד לקבל ייעוץ פרטני מעו"ד או מרו"ח שמתמצאים במיסוי בינלאומי.