דורון

אמנת רומא 1 Regulation (EC) No 593/2008

האם שתי חברות מאותה מדינה יכולות להחיל עליהן חוק של מדינה אחרת בהתאם לאמנה או שמא האמנה מתייחסת רק למצב בו מעורבת יותר ממדינה אחת בחוזה? ובמידה ומעורבות שתי מדינות אשר בחרו החלת דין של מדינה אחרת, כיצד משפיעה הגבלת חוק במדינה X על מדינה Y כאשר נבחרו חוקים של מדינה Z? תודה

item.Author מנהל הפורום עו"ד יואב סלומון

דורון, שלום רב, בעקרון צדדים לחוזה רשאים להחיל על היחסים ביניהם כל חוק שהוא, לפי בחירתם. החלק השני של שאלתך כללי מידי ואינו מאפשר מענה. אני ממליץ לפנות לייעוץ פרטני שיתבסס על כל הפרטים והעובדות.