הינריך בן ציון

האם אפשר לתבוע את ממשלת רומניה להחזיר את הרכוש בישראל או במדינה אחרת כדי לעקוף את החוק הרומני.

אני עם משפחתי עלינו ארצה בשנת 51 מרומניה כשמשפחתי משאיר ברומניה רכוש רב הכולל בתים, מאות דונמים של קרקע, יערות, קרמים, מניות של בנק וכו. מאחר שכשעלינו לישראל היה אסור לאף יהודי לקחת שום מסמכים, אני כילד ידעתי שיש לנו אדמות וכו, אך לא ידעתי איפוא. מה שידעתי, היו רק שלושה בתים היות ובהם גרנו ואחרי המהפכה הרומנים חוקקו חוק להחזר הרכוש שהולאם ואני הגשתי תביעה להחזר רכוש רק על שלושה בתים שידעתי את כתובתם, כי אחד התנאים לבקשת החזר היה לרשום כתובת הנכסים. מאחר שגם לבתים אלה לא היו לי מסמכי בעלות, התחלתי לחפס בכל מיני מקומות ולהפתאתי מצאתי דווקא את מסמכי הבעלות של הקרקעות, היערות, הקרמים ומניות הבנק. הבעיה שהתאריך לתגשת תביעה להחזר רכוש פג ב-2003 לכן לא יכולתי כבר להגיש תביעה על הרכוש הרב שצינתי. שאלתי האמ יש אפשרות להגיש תביעה להחזר רכוש בישראל נגד ממשלת רומניה וזה כדי לעקוף את אותו חוק שהגשת תביעת החזר רכוש פג ב-2003.

item.Author מנהל הפורום עו"ד יואב סלומון

היינריך, שלום רב, ייתכן שאתה עדיין יכול לתבוע ברומניה. העניין תלוי בעובדות המדויקות ומצריך בדיקה פרטנית (שמן הסתם כרוכה גם בתשלום שכר טרחה). אם אתה מעוניין בבדיקה כזו כדאי לעשותה, כמובן, כמה שיותר מוקדם. אינך יכול להגיש בארץ תביעה בעניין החזרת רכוש נגד ממשלת רומניה.