שלומי

עילה לתביעת בוקינג קום

שלום רב, לפני כחמישה חודשים הזמנתי מלון ללונדון (לחודש יוני) דרך האתר בעלות של כ- 1000 ש"ח, התשלום היה אמור להתבצע בעת ההגעה, השבוע קיבלתי למייל הודעת ביטול כביכול לבקשתי למרות שלא ביקשתי דבר כזה, פניתי לאתר ולאחר בדיקה התברר כי המלון ביטל את ההזמנה ולטענתם המלון נסגר, לבקשתי למצוא פיתרון הם צינו כי מופיע במחשב שהם לא עוזרים במקרה זה והם גם לא מוכנים לפצות, למרות זאת הן הנציג המקומי והן הנציג הגלובאלי ניסו למצוא פיתרון באותם התנאים אך לא נמצא פתרון שכזה. לאחר חיפושים רבים הוזמן לאחר כמספר שעות מלון חדש גם מאתר בוקינג אם אותם התנאים והמיקום אך המחיר היה גבוה בכ-800 ש"ח. פניתי שוב לאתר אך הם מסרבים לקחת אחריות על כך. האם קיימת עילה לתבוע את האתר לאור העלויות הנוספות שנגרמו לי וכל הטרחה ועוגמת הנפש מכך?

item.Author מנהל הפורום עו"ד יואב סלומון

שלומי, שלום רב, אם בתנאי האתר כתוב שבמקרה של סגירת המלון הם אינם אחראים אזי כנראה שאין לך עילת תביעה נגדם. בכל מקרה, תביעה בסדר גודל כזה אינה מעשית ואינה כלכלית. רק העלויות של מסירת התביעה לבוקינג תהיינה גבוהות מסכות התביעה.