יאן פרגמנט

כיצד ניתן לתבוע את בוקינג

שלום רב, אני ואישתי סגרנו מלון בברלין דרך בוקינג לאחר שבחנו היטב את התמונות והדירוגים אשר הם מציגים באתר. לפי התנאים נדרשנו לשלם במעמד הסגירה וכך נעשה, מלוא הסכום שולם. כאשר הגענו למלון ובעצענו צ'ק אין, נכנסו לחדר ונחרדנו לגלות שהשרותים כלל לא נראים כמו בתמונות והחגר והמלון ברמה מאוד נמוכה ואף מזעזעת של ניקיון, בעצם בורינג סיפקו לנו תמונות שומידע שיקרי. ירדנו ביזרה לנציג הקבלה, חשוב לי לציין שהשעה 00:20 בלילה, הצגנו בפניו את הטענות ונאמר לנו בתגובה "מה אתם רוצים שאעשה שאבנה חדרים חדשים, אתם יכולים ללכת" כאשר דרשנו את כספנו בחסרה נאמר לנו שעלינו לפנות לבוקינג כיוון, שהעיסקה בוצעה מולם.כמובן שנאצלנו לחפש מלון חלופי בשעות הלילה המאוחרת ולהוציא את מלוא הכסף שהיה בידנו לזמן החופשה בחול. ביום שלמחרת התקבל מייל מבוקינג השואל מדוע לא שהינו במלון ונשלח אליהם בחזרה שלא שהינו במלון ונאמר לנו שיצרו איתנו קשר והדבר לא קרה. היום, לאחר שדיברנו עם כמה וכמה נציגים והתכתבנו עימם במיליים בהם אנו מראים תמונות השוואה אותם צילמנו והשוואנו עם התמונות במלון, בוקינג מנסים להיתנער מאחריות וטוענים שעלינו ליצור קשר עם המלון עצמו כיוון שהמלון נענה בסירוב כאשר בוקינג פנו אליהם. השאלה שלי איך אני מתקדם מפה? הרי אין לבוקינג שום משרד בארץ שניתן ליתבוע. והאם 3,000 שקל הלכו לפח כי אני לא מתכוון לוותר. כמובן שמה שנרשם כאן זה דיי מתומצת ופחות או יותר תמונה כללית. תודה מראש.

item.Author מנהל הפורום עו"ד יואב סלומון

יאן, שלום רב, אפשר לתבוע את בוקינג בארץ אבל צריך לקבל רשות מבית המשפט למסור להם את התביעה מחוץ לישראל (במשרדיהם בהולנד), ולמסור להם אותה מתורגמת. כנראה שהעלויות הכרוכות בכך אינן פרופורציונליות לגובה התביעה.