חיים אופיר

ברית ידידות משסחר וספנות בין לבין ארצות הברית של אמריקה

טעות בידך בהבנת האמנה (ברית). הביטוח הלאומי מתיחס לאמנה ומתאר מצב בו יקבל ישראלי שעבר לחיות בארה"ב. כך הביטוח הלאומי מבין את הפיסקה אחרת מהבנתך.הרעיון הוא שאמריקאי שעבר לחיות בישראל , ימשיך לקבל קצבת זיקנה מארה"ב, בישראל וכן ישראלי שעבר לארה"ב ימשיך לקבל את קצבת הזיקנה מישראל ללא תנאי (גם אם איבד את תושבותו). אך הביטוח הלאומי מתנה תנאי שאיההו מופיע באמנה. לכן שאלתי האם יש לו הרשות לעשות זאת.

item.Author מנהל הפורום עו"ד יואב סלומון

חיים, שלום רב, הבהרתי לך את עמדתי. זכותך לא לקבלה, אבל אין טעם לחזור על אותם דברים שוב ושוב.