חיים

העברה סכום מחול לארץ

אבא שלי חי בחול. רוצה לשלוח לי סכום של כסף. מה התהליך על מנת שלא ידרשו לשלם מס על הסכום? יש סכום מסויים שהוא יכול לשלוח לי או שיש מכסה? תודה מראש

item.Author מנהל הפורום עו"ד יואב סלומון

חיים, שלום רב, השאלה אם חל מס או לא תלויה במהות ההעברה (אם הכסף הוא מתנה מאביך אליך, כנראה שבארץ לא יחול מס, אולם אם ההעברה היא במסגרת עסקה כלשהי עלול לחול מס), וכמובן שיש צורך להיות מסוגל להוכיח את מהות ההעברה. ייתכן גם שבארץ בו אביך גר יש חובת ניכוי במקור על סכומים המועברים לארצות אחרות. רצוי מאוד שתקבל ייעוץ פרטני לפני ההעברה.

item.Author מנהל הפורום עו"ד יואב סלומון

חיים, שלום רב, השאלה אם חל מס או לא תלויה במהות ההעברה (אם הכסף הוא מתנה מאביך אליך, כנראה שבארץ לא יחול מס, אולם אם ההעברה היא במסגרת עסקה כלשהי עלול לחול מס), וכמובן שיש צורך להיות מסוגל להוכיח את מהות ההעברה. ייתכן גם שבארץ בו אביך גר יש חובת ניכוי במקור על סכומים המועברים לארצות אחרות. רצוי מאוד שתקבל ייעוץ פרטני לפני ההעברה.