לינדה

אכיפת פסק חוץ ע"י בימ"ש בארץ

אם הבעל תובע בארה"ב שלאישתו לא היתה זכות להגיש תביעת מזונות ילדים בארץ ולא היתה לה זכות לפנות לביטוח לאומי כאשר הוא לא שילם. בית משפט בארה"ב מחליט משום מה שזה נכון ונקבע פסק דין לנזיקין (הבעל נפגע מכך שהאישה והילדים חיו על ביטוח לאומי). בית משפט בארץ יאכוף את פסק הדין. פועל יוצא: לאישה בארץ אסור לתבוע את הבעל למזונות ילדים ואם הבעל לא משלם, אסור לה לפנות לביטוח לאומי אלא עליה ועל ילדיה לגווע ברעב.

item.Author מנהל הפורום עו"ד יואב סלומון

שלום לינדה, הנושא שלך חורג ממה שאפשר להתייחס אליו בפורום כזה. את זקוקה לייעוץ פרטני, כאשר כל המידע והמסמכים יהיו בפני היועץ, ואז תוכלי לקבל עצה אם יש מה לעשות או שאולי כבר מאוחר מידי.