טניה

דו"ח באיטליה על כניסה לאתר היסטורי ללא תשלום

שלום רב! קיבלתי מאיטליה דוח על זה שנכנסתי לאתר היסטורי ולא שילמתי עליו. העבירה בוצעה, לפי הרשום בדוח, בתאריך 6.6.2011 באמצעות רכב. העניין הוא שהאתר היה נראה כמו כפר ולא ראינו שום שלט בהגיענו למקום שמתריע על היותו של המקום אתר שיש לשלם על כניסה אליו (מה גם באמת לא היה איפה לשלם). כאשר הסתובבנו במקום שאלנו אנשים לגבי הכוונה למקום מסויים, וכאשר חנינו שילמנו על החניה כמו ילדים טובים. ככה שמאוד חבל ודי מעליב פתאום לקבל דוח כזה. מספר שאלות: מה הסיכון במידה ואנו לא נשלם את הדוח? במידה ואנחנו מחליטים להגיב, האם כדאי להגיד שפנינו לאנשים שהיו במקום להכוונה או שלהגיד שהיה לנו GPS? נשארו 14 יום לתשלום הקנס וזאת כאשר קיבלנו את המכתב רק לפני מספר ימים בודדים. האם ניתן לערער על המכתב ללא היווצרותם פיגורים והתווספות של אחוזים? איך ניתן לוודא זאת? אודה לתשובתכם בהקדם האפשרי!

item.Author מנהל הפורום עו"ד יואב סלומון

שלום טניה, שמעתי על מקרים דומים לשלך, אך לצערי את התשובה אם יש דרך לחלוק על הדרישה ומה התוצאות של פיגור בתשלום את יכולה לקבל רק מעורך דין איטלקי, וכנראה שהעלות של הבירור לא פרופורציונאלית לנושא. אם לא תשלמי - ייתכן שבעתיד - אם תבקרי שוב באיטליה - "יתפסו" אותך ויגבו את החוב, וייתכן גם שיגבו אותו מחברה ההשכרה (אם השתמשת ברכב שכור) והם יחייבו את כרטיס האשראי שלך. מצד שני, ייתכן גם שלא יקרה דבר אם לא תשלמי.