רוית

עבודה כעצמאי בארץ מול לקוחות מאוסטרליה

שלום אני ובעלי גרים באוסטרליה, לשנינו יש אזרחות ישראלית ואוסטרלית. באוסטרליה בעלי עובד גם כעצמאי וגם כשכיר. אנחנו חושבים לחזור ולגור תקופה בארץ. בעלי מתכנן להמשיך לעבוד כעצמאי גם בארץ ללקוחות שלו באוסטרליה (עבודה שלו קשורה לאינטרנט). איך זה יתבטא מבחינת מיסים בארץ, כלומר מס הכנסה וכו'?

item.Author מנהל הפורום עו"ד יואב סלומון

שלום רוית, כאשר תעברו לגור בישראל בעלך יהיה חייב במס הכנסה ישראלי על כל הכנסותיו, בכל העולם. ייתכן שהוא יהיה חייב גם במע"מ - התשובה תלויה בפרטי עבודתו, עליה אין לי מידע. לתשומת ליבך: אין אמנה למניעת כפל מס בין ישראל ואוסטרליה, ומומלץ שתקבלו ייעוץ פרטני לפני שאתם עוברים לארץ, כדי לתכנן את הפעילות העסקית של בעלך בצורה הנכונה ביותר.