יובל

פטור ממס בארה"ב ובארץ על רכישת נכס בארה״ב

אני קונה יחידת דיור בארה״ב, דמי השכירות השנתיים שאני מקבל עליהם יהיו בסביבות ה-2,000$ לשנה. האם אני אהיה פטור ממס בארה״ב? (הבנתי שיש פטור עד 3,800$ בשנה בערך) והאם אני פטור ממס בארץ?

item.Author מנהל הפורום עו"ד יואב סלומון

שלום יובל, משאלתך לא ברור אם שכר הדירה הוא 2,000 דולר או שזה הסכום נטו שיישאר בידיך אחרי תשלום המשכנתא ודמי הניהול. על כל פנים, הפטור ממס הכנסה בארץ הוא רק לגבי השכרת דירות בישראל או בשטחים המוחזקים. התוצאה היא שאתה חייב במס בארץ על ההכנסה מדמי השכירות. לגבי המס בארה"ב תצטרך להתייעץ עם מומחה למס אמריקאי. אם תשלם מס בארה"ב תוכל לקבל עליו זיכוי בארץ, וזאת על פי האמנה למניעת כפל מס שבין ישראל לארה"ב. הנחתי שאתה אזרח ישראל ותושב ישראל. אם לא – התשובה עשויה להיות שונה.