איזי

תביעה בחו"ל על כספים שמגיעים לי ממכר שגר בארה"ב

לפני כמה שנים מכר שלי נסע לארצות הברית ונשאר לעבוד שם. גיליתי שמגיעים לי כספים ממנו (פעם עבדנו ביחד בעסק). הוא לא מוכן להחזיר. האם אצטרך להגיש את התביעה בארצות הברית במדינה שבה הוא נמצא? איך עוישם את זה?

item.Author מנהל הפורום עו"ד יואב סלומון

שלום איזי, עקרונית, ניתן להגיש את התביעה גם בארץ וגם במקום המצאו של שותפך לשעבר. בארה"ב תקופות ההתיישנות קצרות ולכן כנראה שבפועל אתה יכול להגיש את התביעה רק בארץ. לשם כך תצטרך לבקש רשות מבית המשפט לשלוח לו את כתב התביעה לחו"ל. לאחר שפסק הדין שיינתן יהיה סופי (ללא זכות ערעור) תוכל להגיש לבית המשפט במדינה בה הוא נמצא בקשה לאכוף את פסק הדין הישראלי, הליך פשוט יחסית. בהצלחה