אילן

ויתור על אזרחות ישראלית כדי לחסוך במיסוי השקעות

ברשותי סכומי כסף מניות ואגחים גדולים אשר אינני מעונין להמשיך ולשלם 25% מס על רווחים ודיבידנדים! האם אוכל להיות אזרח במדינה שהמס הוא קטן מ10% ואיך אוכל לקבל אזרחות כזאת? ידוע לי שאצטרך לשהות 183 יום מחוץ לישראל ולוותר על האזרחות בארץ כמובן שאני מעונין אם זה אפשרי לעבוד אתכם אם כל מה שכרוך בזה תודה

item.Author מנהל הפורום עו"ד יואב סלומון

שלום אילן, כל עוד הנך נחשב כתושב ישראל אתה חייב במס הכנסה על כל הכנסותיך, בכל העולם. המבחן להיותך "תושב ישראל" הוא היכן נמצא מרכז חייך. היעדרות מהארץ ל 183 יום בשנה אינה מספיקה, בהכרח, כדי להפוך אותך למי שאינו תושב ישראל. אם אכן תהפוך לתושב חוץ תהיה חייב במס הכנסה ישראלי רק על הכנסות שהופקו בארץ כלומר רווחים ממניות ואגרות חוב ישראליות יהיו כפופים למס). לגבי אפשרות להתאזרח במדינות אחרות – יש מדינות המאפשרות להתאזרח תמורת השקעה, אולם המס לא נקבע בהכרח על פי האזרחות (או התושבות) אלא גם על פי המקום בו הופקו ההכנסות.