בטינה טל

אי הליכה לעבודה בעקבות סגירת בתי הספר והגנים

שלום רב, עוד שאלה שקיבלנו בשי"ל: אישתי נישארת עם הילדים החל מהיום 15/03/2020 ועד להודעה חדשה מהרשויות. היא עובדת במשרה מלאה ומקום העבודה לא הכריז כל צמצום או חל"ת והיא נשארת עם הילדים מכיוון שאין מישהו אחר שיוכל לשמור עליהם בתקופה הזו. האם אישתי יכולה, בהסכם המעסיק, לצאת לחל"ת בעקבות ההכרזה על סגירת מוסדות החינוך?

עו"ד אורנה שמריהו

אכן כן, ניתן בהסכמת שני הצדדים להוציא עובד/ת לחל"ת לתקופה של למעלה מ - 30 ימים המזכה בתשלום דמי אבטלה, היה ואשתך עומדת בתנאי הזכאות.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום נגיף קורונה - זכויות עובדים ומעסיקים במקום העבודה