מנשה

קבלת כסף במתנה

שלום רב, במידה וחבר (מדגיש אינו קרוב משפחה) מעוניין להעביר לי כמה עשרות אלפי שקלים, במתנה , או יותר נכון כמחווה- האם אפשרי? על הכסף הזה כמובן שולם מס, מס ערך מוסף וכ'ו על ידו, כסף חוקי בלבד כשם שאנו שומרי חוק הדוקים במדינתנו. אבל האם אני יכול לקבלו לחשבוני הפרטי? ואם הוא יגיע מחשבון בנק של עוסק מורשה? דיווח? מס? בעיתיות אחרת??? אודה לתשובתך המסורה ,

עו"ד עדי ברקאי

מנשה שלום - אפשרי לקבל כספים במתנה ללא חיוב במס ואתה יכול לקבלו לחשבונך הפרטי. מוטב שהכסף יגיע אליך מחשבון פרטי ולא של עוסק מורשה. מתנות כספים בין מי שאינם קרובי משפחה הן חוקיות, ואולם, מעצם טיבן, הן מעוררות שאלות מתבקשות - למשל האם מדובר במתנה אמיתית או בהעברת כספים מוסווית על מנת "להלבין כספים" וכיוצ"ב. מומלץ אפוא להצטייד בכתב מתנה ערוך אצל עו"ד , תצהירים של מקבל/נותן המתנה ועוד מסמכים המלמדים על מקור הכספים ויעודם. בברכה,

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום הלבנת הון וגילוי מרצון