אבי

חשבון נאמנות שנפתח ע"י עו"ד

שלום רב, לאחרונה חתמתי על פשרה בגין נזק גוף. העו"ד שמטפל בתיק, ביקש שאחתום על טופס לפתיחת חשבון בנק בנאמנות לצורך הפקדת השיק שנתקבל מחברת הביטוח, העברת שכ"ט לעו"ד ולאחר מכן העברת יתרת הסכום לחשבוני הפרטי וסגירת חשבון הנאמנות. לטענת העו"ד, מדובר בהוראות של בנק ישראל על העברת כספים מעל 100,000 ש"ח. 1. האם זה נכון ? 2. האם אני רשאי לדרוש לקבל דף תנועות בנק ? 3. האם אני רשאי לקבל אישור מהבנק על סגירת החשבון. תודה אבי

item.Author מנהל הפורום עו"ד איתי ברכה

שלום וברכה! איני יודע אם זוהי הוראה של בנק ישראל, איני מתמחה בדיני בנקאות. עם זאת, אוכל לומר כי זהו נוהל מקובל ונשמע סביר. תוכל כמובן לבקש להיחשף לחשבון וליתרותיו לפי בקשתך.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום הלבנת הון וגילוי מרצון