ירון

ארנונה המוטלת ע"י אגודה שיתופית

היי עו"ד דיין אנחנו משכירים דירה בקיבוץ ונדרשים לשלם מיסים כדלקמן: 1. מיסי מועצה- 364 ש"ח לחודשיים (לפי דעתי תעריף מינימום בחוק) 2. מיסי יישוב- מוטל ע"י האגודה השיתופית- 290 ש"ח למשק בית (מים הן בבית עצמו והן בגינון הציבורי, מים חמים, גינון ציבורי, תחזוקת חצר , ניהול, שמירה, תברואה, ביוב. ) 3. מס תקן(?)- 785 ש"ח למשק בית. (ספריה, נוי ציבורי (מופיע בשני התשלומים בגין הפער בין שטחי הנוי בשטח הההרחבה ובקיבוץ) , תרבות, מרחב הציבורי, השתתפות האגודה בשירותים מוניציפאליים נוספים) הייתי רוצה לדעת: 1. מיסים הנקבעים ע"י האגודה השיתופית ע"י החברים- האם יש מגבלה לסכום? או שהם יכולים להחליט ככל העולה על רוחם? (אני משלם כמעט 1000 ש"ח בחודש עבור דירת קיבוץ של 50 מטרים כאשר הנ"ל כולל מים ומים חמים וזהו) 2. ישנו אי שיוויון בתעריפים בין "חברים" ל"תושבים", הוחלט ששוכרים משלמים יותר (או מקבלים פחות- שכן עבור אותו סכום שמשלם החבר- הוא מקבל הרבה יותר שירותים)- האם האפליה הנ"ל חוקית? 3. לעניין שירותים אחרים הניתנים בקיבוץ- האם חוקי להפלות את אוכלוסית השוכרים שנדרשת לשלם מחירים גבוהים ב 20% בכולבו, בחדר אוכל, כביסה וכו? 4. האם אין כאן גביית מיסים כפולה עבור שירותים שמיסי המועצה אמורים לכסות? 5. מהם הכלים אותם אתה ממליץ לנקוט במידה ויש הפרות? תודה מראש ירון

שגיא ב

שלום רב אשמח לדעת מה הן התשובות לשאלות הנל. אני נמצא בדיוק באותו מצב. תודה.

עו"ד ירון דיין

ייתכן ויש עילה לתביעה אישית או ייצוגית. מצריך פגישה עם עו"ד לייעוץ ובדיקת כל החומר

בני

לא הבנתי לגבי תבועה אישית אשמח אם תוכל להרחיב

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום ארנונה