משפטי– זאפ
משפטיפורומיםארנונההנחה מארנונה לחצי שנה עקב מוות

מנהלי הפורום

עו"ד יצחק יונתן

עו"ד יצחק יונתן

מנהל תחום ארנונה, עו"ד יונתן יצחק הנו בעל ותק וניסיון של 15 שנים בטיפול בחיובי ארנונה של עסקים, הגשת השגות, עררים ועתירות מנהליות בתחום המיסוי המוניציפאלי בכלל ובפרט בנושא ארנונה עירונית.

קביעת פגישה
0554304340
חזרה לפורום

הנחה מארנונה לחצי שנה עקב מוות

קרן
קרן

היי, שמי קרן. אמא שלי נפטרה לפני כחודשיים. היא היתה בת 78 (חולת סרטן שהיתה מקבלת הנחה בארנונה). כתבתי מכתב לעיריית פ,ת לקבלת פטור חצי שנה מתשלום הארנונה בגלל שאף אחד לא מתגורר בדירה בפ"ת ולא יתגורר לפחות בחצי שנה הקרובה. מהעיריה קבלתי תשובה שרק אם הנכס ריק מחפצים נקבל פטור לחצי שנה. ואני לא רוצה לזרוק את הדברים של אמא שלי רק בגל הבירוקרטיה של עיריית פ"ת. מה זה השטויות האלה? ואף אחד לא גר שם. ואני משלמת ארנונה בדירה השכורה שלי בת,א. כואב לי לאבד את אמא שלי ולא רוצה להתפטר מחפציה עדיין אז בגלל זה אני לא זכאית לפטור? מה החוקים לגבי זה? האם כל עיריה עם החוקים שלה?

RE:
רוע
רועי בלסיאנו עו"ד.

קרן שלום באופן עקרוני תקנות ההנחה מארנונה מעניקות שיקול דעת לעירייה האם ליתן פטור נכס ריק לתקופה של חצי שנה. בתקנות נאמר באופן מפורש כי הרשות רשאית להעניק את ההנחה ולא חייבת. לגופו של עניין באופן עקרוני על מנת שנכס יקבל פטור בהחלט הוא צריך להיות ריק מחפץ ואדם. מאחר ולמקרה שלך אין תשובה חד משמעית לאור נסיבות פטירת אמך , הרי שהצעתי הינה לפנות לקבלת יעוץ משפטי בעניין מתן הפטור. בברכה, רועי בלסיאנו, עו"ד.