לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
חנה

פטור ארנונה בגין נכס ריק בחיפה

קבלתי פטור מארנונה לנכס ריק למשך 4 חודשים והצגתי חשבונות חשמל מינימליים. הייתי אמורה לקבל הפטור לחודשיים נוספים, בהתאם להוראות העיריה, עד 6 חודשים. להפתעתי הפקידה בעיריה ,מצאה במחשב ,הודעה של הקבלן שמסר לי הדירה ב8.1986 ואז לטענתה ניצלתי פטור של חודשיים. כך שלא מגיע לי יותר. לטענתי, מעולם לא קיבלתי פטור כזה על הדירה. לעיריה אין הוכחות, פרט להודעת הקבלן לפני 27 שנה. האם יש תוקף לטענה כזאת? פניתי לחברת חשמל בבקשה, לאתר מתי התחברתי לחשמל בדירה. קיבלתי אישור שהחיבור בוצע ב-6.11.1986. האם זה מספק את צידקתי? תודה, חנה.

עו"ד ירון נדם

עניין בשגרה הוא שעיריות מבלבלות (חלקן במודע) בין פטור נכס ריק לבין נכס לא ראוי לשימוש (שאינו מוגבל בזמן) ולדעתי זה מקור הטעות. כמו כן, התקנה לפיה הפטור ניתן רק פעם אחת ולתקופה של עד 6 חודשים נכנסה לתוקף רק בשנת 1993 כך שניתן לטעון גם כי החודשיים ניתנו במסגרת החוק הקודם.

עו"ד צבי בן-אליעזר

חנה היקרה שלום רב, העירייה אינה יכולה לבסס את טענתה, בדבר מתן פטור בגין נכס ריק, אך ורק על הודעת הקבלן בדבר מסירת הדירה בחודש אוגוסט 1986 אלא על בסיס בקשה שלך בכתב לקבל פטור שכזה. אישור חברת החשמל בדבר חיבור שבוצע ב- 6.11.1986 מסייע רבות להוכחת טענתך. הריני מציע שתפני שוב לעירייה בצירוף האישור מחברת החשמל. כמו כן הריני מציע שתנסי לקבל אישור מהעירייה בדבר מועד החיוב הראשון בגין צריכת מים. בברכה, עו"ד צבי בן-אליעזר

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום ארנונה